F5 AFM Modülü

F5 BIG-IP Gelişmiş Güvenlik Duvarı Yönetici  (AFM), ağa giren tehditlere karşı veri merkezlerini korumak için tasarlanmış yüksek performanslı, durum bilgisi olan . ( statefull ) , full proxy ağ güvenlik duvarıdır (HTTP/S, SMTP, DNS ve FTP. trafiğini sade ve etkili bir şekilde filtreleyen  BIG-IP AFM, uygulama dağıtımını, güvenliğini ve izlemeyi kolaylaştırır. Bunlara ek olarak ağ katmanı ve oturum katmanlarında DDoS koruması sağlamasının yanısıra full SSL visibility özelliği de bulunmaktadır.  Ölçeklenebilirliği, güvenliği ve sadeliği ile BIG-IP AFM, F5 uygulama dağıtım güvenlik duvarı çözümünün çekirdeğini oluşturur.

BIG-IP AFM, uygulama dağıtımı, uygulama güvenliği, kullanıcı erişimi ve güvenlik duvarı politikalarını bir araya getirerek uygulama dağıtımını düzene sokar ve güvenlik duvarı politika güvencesini basitleştirir.

Geleneksel güvenlik duvarlarının aksine, BIG-IP AFM, tam proxy mimarisi üzerine kuruludur, bu da, gelen istemci bağlantılarının tamamen sona erdirilmesi, muhtemel güvenlik tehditleri açısından denetlenmesi ve ancak daha sonra herhangi bir tehdit bulunmadığı varsayılarak sunucuya iletilmesi anlamına gelmektedir. Ters yönlü olarak, sunucu-istemci iletişimi de proxy’dir.  BIG-IP AFM çözümü, hassas bilgileri, örneğin, keşif saldırıları için ağ bilgilerini ifşa edebilecek protokol yanıt kodları için geri dönüş verilerini temizleyebilir ve kredi kartı veya Sosyal Güvenlik numaraları gibi özel bilgileride mask edebilir. Ürün hakkında detaylı bilgi için;

big-ip-advanced-firewall-manager-datasheet.pdf erişimi için tıklayın

 

Tayfun Soysal

Yorum bırakın

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑